Skip to content

Rosa is een non-profitorganisatie

We willen maatschappelijke verandering teweegbrengen om levens te verbeteren. Daarom zijn we een non-profitorganisatie: een sociaal organisatiemodel dat perfect past bij onze ambities.

Screenshot 2023-04-13 153650

Rosa haalt zijn inkomsten uit sociale investeringsfondsen.

Zoals elk project heeft ook Rosa financiële middelen nodig.

We werken samen met sociale investeringsfondsen. Dergelijke fondsen stellen financiële middelen ter beschikking van innovatieve projecten zoals het onze, zodat wij kunnen focussen op het creëren van maatschappelijke verandering.
De eerste jaren wordt Rosa volledig gefinancierd door het sociale investeringsfonds van Partena Promeris. We zijn hen erg dankbaar voor hun financiële steun en vertrouwen.

Hoe kan Rosa financieel op eigen benen staan? Zal Rosa voor altijd gratis blijven?

We zijn actief op zoek naar duurzame manieren om onze kosten te dekken. Dankzij het huidige sociale investeringsfonds hebben we tijd om de verschillende opties te onderzoeken, zoals donaties of financiering door nationale zorgsystemen. Zo heeft het Belgische Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) aangekondigd dat het binnenkort mobiele apps gaat financieren die de gezondheid van de burgers verbeteren.

Ons bedrijfsmodel is vergelijkbaar met dat van Wikipedia. De encyclopedie van deze non-profitorganisatie is ook voor altijd gratis. Eens de gebruikers de waarde van Wikipedia inzagen, twijfelde niemand meer aan de noodzaak om de encyclopedie te financieren. We doen ons best om hetzelfde te bereiken met Rosa.

about-non-profit