Skip to content

De toekomst van de gezondheidszorg vormgeven

about-future

Onze belofte

Waarom hebben we Rosa gelanceerd?

Net als jij ervaren we hoe lastig het kan zijn om een patiënt te zijn. Of het nu gaat om het onthouden van je volgende doktersafspraak, controleren of je reeds een terugbetaling ontving voor dat laatste bezoek, of simpelweg bijhouden of je partner de kinderen naar de dokter heeft gebracht - er is altijd wel iets. En het kan overweldigend zijn.

We zien dat technologie begint te helpen. Je kan online dokters vinden, afspraakherinneringen per sms ontvangen en op sommige websites zelfs je medische gegevens bekijken. Maar zelfs met deze veranderingen lijkt het alsof elke dokter een ander systeem gebruikt. In plaats van voor verbetering te zorgen, verhoogt het alleen maar je mentale belasting...

Dat is precies waarom we Rosa zijn begonnen. Wij vinden dat er een eenvoudigere manier moet zijn om met gezondheidszorg om te gaan. Eén waarbij elke patiënt al zijn gezondheidsinformatie op één plek heeft, zodat je meer tijd kunt besteden aan wat echt belangrijk is: goed leven en je gezin gezond houden.

Rosa is op een missie om jou en je familie te helpen langer en gezonder te leven. Omdat zorgen voor je gezondheid geen full-time job zou mogen zijn.

Onze organisatie

Hoe gaat Rosa dat bereiken?

Om deze missie te realiseren, is Rosa een app voor patiënten aan het ontwikkelen waarmee je gemakkelijk je gezondheid kunt beheren. Stel je voor dat je direct toegang hebt tot je zorgteam, medische afspraken, medische dossiers, voorschriften, facturen en zelfs een overzicht van je terugbetalingen - alles gestroomlijnd voor jou en je dierbaren, allemaal op je smartphone.

Het ontwikkelen van een patiënten-app kan jaren duren. Daarom gaan we stap voor stap vooruit. In een eerste stap richten we ons op een klein en veelvoorkomend gezondheidsprobleem: het gemakkelijker maken om een zorgverlener te vinden en te boeken.

In minder dan 3 jaar heeft Rosa grote vooruitgang geboekt. Met het vertrouwen van duizenden zorgverleners en miljoenen patiënten zoals jij, zijn we uitgegroeid tot één van de grootste medische platformen in België.

Terwijl we blijven groeien, werken we al aan de volgende functies om het patiënten nog makkelijker te maken. Blijf geïnformeerd en wees als eerste op de hoogte van onze laatste updates door onze mobiele app te downloaden.

Tekengebied 3-1
download-playstore-nl
download-appstore-nl
psychologue (1)

Onze belofte

Hoe verdienen we je vertrouwen?

Meer dan 5 miljoen medische afspraken werden al geboekt op Rosa. Dat is een direct gevolg van vertrouwen. Om dat te verdienen, hanteert Rosa de volgende principes in onze werkwijze:

  1. Rosa is patiëntgericht. Hoewel de behoeften van patiënten en zorgverleners over het algemeen overeenkomen, moeten er soms afwegingen gemaakt worden. In dergelijke gevallen geven we de voorkeur aan het perspectief van de patiënt.

  2. Rosa is ervan overtuigd dat patiënten opnieuw gezond maken begint bij gezonde zorgverleners. Zorg wordt verleend door mensen. Technologie is er alleen om te helpen, niet om te vervangen. Onze overtuiging is dat Rosa uitstekende apps moet ontwikkelen die het leven van zorgverleners eenvoudiger maken. Dit zal op zijn beurt het leven van patiënten positief beïnvloeden.

  3. Rosa is streng op het gebied van beveiliging, privacy en naleving. We leggen niet alleen transparant uit hoe we persoonlijke gegevens verwerken, we doorlopen ook veeleisende beveiligings- en privacy certificeringen (zoals ISO 27001). We doen niets met jouw gegevens wat we ook niet zouden accepteren voor onze eigen gegevens.

  4. Rosa is een voorvechter tegen monopolies. Vandaag de dag spelen veel leveranciers van medische software Monopoly: ze sluiten hun gebruikers in, weigeren zich open te stellen via integraties, maken het moeilijk om van software te veranderen, verhogen hun prijzen... Wij geloven niet dat patiënten of zorgverleners ingesloten mogen worden door hun softwareleveranciers. Vanuit technisch oogpunt staat Rosa voor interoperabiliteit en overdraagbaarheid, waarbij wordt gegarandeerd dat gegevens naadloos tussen systemen synchroniseren, wanneer gebruikers dat willen.

Onze organisatie

We zijn een non-profitorganisatie

Rosa is een duurzame non-profit organisatie. Onze gebruikers waarderen het dat onze kernproducten voor altijd gratis zijn. Als non-profit is het gratis aanbieden van uitstekende producten onderdeel van onze missie, omdat het digitale gezondheid toegankelijk maakt voor een zo breed mogelijk publiek van patiënten en zorgverleners.

Maar het roept ook legitieme vragen op over duurzaamheid: "Hoe kan iets voor altijd gratis zijn, iemand moet toch ergens voor betalen?".

Daarom neemt Rosa duurzaamheid serieus en streeft ernaar financieel levensvatbaar te worden. Op dit moment worden we gefinancierd door een sociaal investeringsfonds, wat ons in staat stelt om ons te concentreren op groei en het maximaliseren van onze impact.

about-non-profit-1
JJZ_7985 (1)

Ons team

We hebben een duidelijk doel en sterke waarden

Ons team telt meer dan 40 professionals en is gevestigd in België. Onze ontwikkelaars, ontwerpers, marketeers, verkopers en productspecialisten bundelen al hun talenten om Rosa te creëren. Samen geven we de toekomst van de gezondheidszorg vorm.